EOS M 290 1kW additív gyártóberendezés

Az EOS bejelentette, hogy új taggal bővíti közepes méretű ipari 3D nyomtatási portfólióját: itt az EOS M 290 1kW fém additív gyártórendszer!

Az EOS, a fenntartható gyártási megoldások iparágvezetője bemutatta az EOS M 290 család legújabb tagját, az EOS M 290 1kW-ot. Ez az új lézer porágy-fúziós (LPBF) fém additív gyártási (AM) platform a sorozatgyártást szem előtt tartva került bevezetésre, és az alábbi jellemzőkkel rendelkezik:

  • Építési terület: 250x250x325 mm
  • Nagy teljesítmény: Egy 1 000 Wattos lézer
  • Termelékenység: Akár 55,4 %-os térfogat-százalék (cm3/óra)
  • Pásztázási sebesség: akár 7 m/s
  • Fókusz átmérő: ~ 90 μm

Az EOS M 290 1kW kiválóan alkalmas az iparágak széles körének, többek között az űrkutatás, az energiaipar és a közlekedés/szállítmányozás számára. Ezek az iparágak jellemzően rezet és rézötvözeteket használnak. A rézből készült alkatrészek, például hőcserélők és induktorok 3D nyomtatásának kihívását a nagy teljesítményű lézer és más technológiák és anyagok együttes használata oldja meg. Az EOS Copper CuCp és az EOS Copper CuCrZr anyagok már a berendezés piacra kerülésekor teljeskörűen minősítéssel elérhetők a rendszerhez, és 2024-ben további anyagokkal bővül a géphez az alapanyag portfólió.

„A díjnyertes EOS M 290 az egyik legszélesebb körben használt fém additív gyártóberendezés a világon, és most a termékcsalád tovább bővül” – mondta Monica Smith, az EOS fém termékvonalának menedzsere. „Érdekesség, hogy az EOS M 290 1kW gépet az EOS testreszabott additív gyártóberendezéseket gyártó AMCM csoportja fejlesztette ki az egyedi AM portfólió részeként. A piaci kereslet miatt rendkívül erős volt az igény e platform kereskedelmi forgalomba hozatalára, így most beépítjük azt az EOS portfóliójába”.

A technológia egyik korai alkalmazója a GBZ Mannheim GmbH & Co.KG volt, amely az autóipar számára induktorok és egyéb magas műszaki színvonalú alkatrészek gyártására specializálódott. „Az additív gyártás és az új 1 kW-os technológia lehetővé teszi számunkra, hogy hatékonyabb és tartósabb réz induktor-alkatrészeket tervezzünk és gyártsunk, amelyek most már egy darabból, forrasztás nélkül készülnek” – mondta Thomas Corell, a GBZ Mannheim ügyvezető igazgatója. „Az induktor-alkatrészek fő elemei mostantól egyetlen nyomtatásba integrálhatók, ami a hűtőcsatornák sokkal nagyobb optimalizáltságát eredményezi. A termék életciklusa során alacsonyabbá válik az energiafogyasztás, valamint a gyártási oldalon is nagyszerű reprodukálhatóságot tapasztalunk.”

Az EOS a világ legfejlettebb lézerolvasztásos, porágy-fúziós fémnyomtató berendezések gyártója több mint 3 évtizede, és fenntartható gyártási megoldásokat kínál a gyártóknak világszerte. Az 1989-ben alapított független vállalat a magas színvonalú gyártási hatékonyságot összekapcsolja korszakalkotó innovációjával és fenntartható gyakorlatával, és ezzel formálja a gyártás jövőjét. A gépek platformvezérelt digitális értékhálózata és a szolgáltatások, az alapanyagok és folyamatok átfogó portfóliója révén az EOS mélyen elkötelezett ügyfelei igényeinek kielégítése és a bolygónkért való felelősségteljes cselekvés mellett.

EOS M290 1kW additív gyártóberendezéssel készített réz alkatrész

EOS M290 1kW additív gyártóberendezéssel készített réz alkatrész