EOS P 396 lézeres szinterező rendszer polimer anyagokból készült
sorozatban gyártott alkatrészek és funkcionális prototípusok gyártásához.

EOS P 396 lézeres szinterezo rendszer polimer anyagokból készülő sorozatban gyártott alkatrészek és funkcionális prototípusok gyártásához.

A 340 x 340 x 600 mm-es teljes hasznos nyomtatótérfogatával az EOS új szabványt állított fel a lézeres szinterezési szegmens közepes tartományában. A rendkívül hatékony rendszer lehetővé teszi a sorozatban gyártott alkatrészek, pótalkatrészek, funkcionális prototípusok és modellek eszközök nélküli, közvetlenül a CAD-adatokból történő gyártását.

  • A legkorszerűbb szoftveres és hardveres összetevőknek köszönhetően a nyomtatási folyamat átlagosan 15%-kal gyorsabb, mint az EOSINT P 395 esetében, a nyomtatás ideje és az egy alkatrészre jutó költségek pedig jelentősen csökkentek.
  • A pontpirométer folyamatosan és pontosan méri a legfelső anyagréteg hőmérsékletet, ezáltal összességében 60%-kal csökkenti a nem produktív időt.
  • Az alacsony kopású, nagy sebességű porterítő lapát gyorsabban, de változatlan pontossággal oszlatja el az anyagokat, így növeli a nyomtatási sebességet.
  • A nagy teljesítményű, 70 W-os lézer javítja a nyomtatás sebességét.
  • A jelenleg elérhető 12 kereskedelmi polimer anyaggal és 22 anyag-/rétegvastagság-kombinációval az EOS új szintet állít fel az anyagok változatossága terén. Ezenfelül az EOS ParameterEditor lehetővé teszi egyedi alapparaméterek meghatározását.
  • Az IPCM P és az IPCM P Plus por kezelő megoldások egy zárt és nyomon követhető porciklusba integrálják az EOS P 396 rendszert, ezáltal biztosítva a pormentes és ergonomikus munkakörülményeket.

Műszaki adatok – EOS P396


Munkatér mérete 340 x 340 x 600 mm
Lézer típus CO₂, 70 W
Precíziós optika F-theta lencse, nagy sebességű szkenner
Szkennelési sebesség max. 6 m/s
Tápellátás 400 V / 32 A, max. áramfelvétel 16 A
Áramfogyasztás átlagos 2.1 kW; maximum 10 kW
Berendezés méretei (H x Sz x M) 1,840 x 1,175 x 2,100 mm
Javasolt telepítési terület kb. 4.3 x 3.9 x 3.0 m
Tömeg 1 060 kg
Szoftver PSW 3.8, EOSCONNECT (nyitott interfész OPC-UA, Web API), Smart Scaling