3D nyomtatási rendszer igényes kompozit alkatrészek sorozatgyártásához

2,7 l / h előállítási sebesség. 5%-os alkatrész sűrűséggel

Szénszállal töltött poliéterketoneketon (PEKK) feldolgozása

Az alkatrészek megfelelnek a FAR 25.853 és az EN 45545 szabványoknak

„A szénszálas szövetek laminálásával foglalkozó repüléstechnikai gyártók, a gyártás időigényének és a teljes egységköltség csökkentésével kihasználhatják ezt a megoldást olyan összetett alkatrészek gyártásához, amelyek korábban kézi gyártást igényeltek. Az alumínium alkatrészek cserélhetők is, anélkül, hogy kompromisszumot kötnének az adott alkalmazás által igényelt alkatrész tulajdonságoktól.”

– Scott Killian | Aerospace Business Development Manager | EOS North America

Alkatrész minőség

Az additívan gyártott alkatrészek kiváló szilárdságúak és kis súlyúak, és képesek ellenállni a magas hőmérsékletnek. Az EOSAME kiváló alkatrész-mechanikát garantál a teljes gyártási mennyiségben. Ez a funkció homogenizálja az egy térfogat elemre jutó energiabevitelt.

Ipari standard

A HT-23 anyag szénszállal van feltöltve, eleve égésgátló és UV-álló. Megfelel a repülőgépipar (FAR 25.853) és a mobilitás (EN 45545) szabványainak, és alkalmas sorozatgyártási alkalmazásokra az elektronika szektorban is.

Termelékenység

A megnövelt réteg terítési sebesség, a gyors digitális szkenner és az erős lézer jelentősen lerövidíti a gyártási időt és növeli a termelékenységet.

Műszaki adatok – EOS P 810


Munkaterület 700 x 380 x 380 mm
Lézer típus CO₂, 2 x 70 W
Precíziós optika F-theta lencse, nagy sebességű szkenner
Szkennelési sebesség max. 2 x 6 m/s
Áramellátás 400 V / 32 A
Áramfogyasztás átlagos 3.9 kW; maximum 10 kW
Méretek (H x Sz x M) 2,500 x 1,300 x 2,190 mm
Ajánlott telepítési terület kb. 4.8 x 4.8 x 3.0 m
Tömeg kb. 2,300 kg
Szoftverek PSW 3.8, EOSTATE rendszer online lézer teljesítmény kontrollal, EOSPRINT 2 SmartScaling-gel, EOSCONNECT Core, EOSCONNECT MachinePark