Az EOS FORMIGA P 110 Velocis lézeres műanyag-szinterezési rendszer sorozatgyártáshoz, valamint pótalkatrészek és működőképes prototípusok azonnali gyártásához

A technológia:

Lézeres szinterezés – a digitális gyártás kulcsa

A lézeres szinterezés egy elismert és gyakran használt technológia, amellyel a leggyorsabban lehet eljutni a termékötlettől a piaci bevezetésig. Az innovatív vállalatok számos iparágban alkalmazzák ezt a technológiát a digitális gyártáshoz – azaz a termékek elektronikus adatokból végzett gyors, rugalmas és költséghatékony gyártásához a termék életciklusának minden fázisában.

Költségek

Az alapanyag és a működtetéshez szüksége elektromos áram költségével kell számolni, nincs rejtett költség, alacsony marad az üzemeltetési költség. Segédanyagok nem szükségesek a gyártáshoz.

Minőség

Ismétlési pontosság, megbízhatóság, terhelhetőség. Az EOS Formiga P110 Velocis paraméterei kategóriateremtők az additív gyártásban. Garantált siker az additív gyártás bevezetésében.

Gyors & Egyszerű

Alacsony karbantartási igénnyel rendelkezik, az elkészült alkatrészek a munkaterületben lévő por eltávolítását követően használatra készek. Nincs utólagos kezelésre szükség.

Műszaki adatok


FORMIGA P 110 Velocis

Munkatér mérete 200 x 250 x 330 mm
Építési sebesség max. 1.2 l/h
Lézer típus CO₂; 30 W
Precíziós optika F-theta lencse, nagy sebességű szkenner
Szkennelési sebesség max. 5 m/s
Tápellátás 400 V/16 A
Áramfogyasztás átlagos 3 kW, maximum 5 kW
Berendezés méretei (H x Sz x M) 1 320 x 1 067 x 2 204 mm
Javasolt telepítési terület min. 3.2 x 3.5 m x 3.0 m
Tömeg 600 kg
Szoftver EOS ParameterEditor, EOS RP Tools, PSW 3.6

A rendszer:

digitális gyártás a kompakt kategóriában

A „FORMIGA-minőség” mára ismert fogalommá vált a műanyagok additív gyártása terén. A FORMIGA P110 Velocis a leggyakrabban választott kompakt kategóriájú lézeres szinterező rendszer, és ideális belépőt jelent a lézeres szinterezés világába.

200 mm x 250 mm x 330 mm méretű nyomtatóterével a FORMIGA P110 Velocis poliamid és polisztirol alapú műanyag termékeket állít elő néhány órás átfutási idővel, közvetlenül a CAD-adatokból.

A rendszer ideálisan használható kis sorozatú vagy személyre szabott termékek költséghatékony gyártására – ilyenek például az egészségügyi készülékek vagy a nagy értékű fogyasztási cikkek. A különféle EOS paraméterkészletek használatával a költséghatékonyságra vagy a kiemelkedő felület minőségre fókuszálva végezhető a gyártás. A lehető legrövidebb átfutási időknek és a viszonylag alacsony befektetési költségeknek köszönhetően a FORMIGA P110 Velocis tökéletesen illeszthető az olyan termelési környezetekbe, amelyek esetében elengedhetetlen a legnagyobb fokú rugalmasság.

A termelésre kész innováció FORMIGA P110 Velocis számos műszaki innovációt tartalmaz. A rendszer folyamatstabilitását és reprodukálhatóságát még tovább növeltük.

Ez többek közt az újonnan integrált négycsatornás fűtésnek és az egypontos pirométernek köszönhető.

Egy külső nitrogéncsatlakozó garantálja a rendszer lehető legalacsonyabb költségű integrálhatóságát a központi nitrogéntároló rendszerrel rendelkező üzemekben. A termékek kiváló minőséget a bevált adagoló és bevonatoló rendszer biztosítja. A FORMIGA P110 Velocis a lehető legjobb felület minőséget biztosítja, különösen a függőlege falak esetében.

A kivételesen kis fókusz átmerő már akár 0,4 mm vastag falak nyomtatását is lehetővé teszi, így a rendszer ideálisan használható apró, filigrán alkatrészek, például csatlakozók gyártására.

A FORMIGA P110 Velocis kiemelkedően felhasználóbarát, és csak minimális számú kiegészítő használatát igényli.

Ennek eredményeképp csökken a rendszer energiafelvétele, és így az üzemeltetési költsége is. Ez a lézeres szinterező rendszer rendkívül könnyen telepíthető, így ideális megoldást jelent a technológia bevezetésére.

A rendszer kevesebb mint két nap alatt telepíthető és üzembe helyezhető.

Az adat-előkészítés kényelmesen, a munkaállomásnál végezhető, így remekül alkalmas decentralizált gyártási környezetekben való használatra is.

Automatizálás és intelligens funkcionalitás

Ergonomikus perifériafelszereltségének és magas fokú automatizáltságának köszönhetően a FORMIGA P110 Velocis könnyen kezelhető, biztosítja a gépkapacitások és az anyagok optimális kihasználását, és garantálja a rendszer lehető leghatékonyabb integrálását az ipari termelési környezetekben.

Az újonnan kifejlesztett integrált folyamatlánc-kezelési (IPCM+) megoldás az üzemi követelményekre szabott por keverő állomást és integrált por-újrahasznosító funkcionalitást is tartalmaz. A magas szintű automatizálás minimális szintre szorítja az állásidőt és növeli a termelékenységet.

Ezen felül az EOSPACE szoftver segítségével az alkatrészek könnyen pozícionálhatóak a  nyomtatókamrában a rendelkezésre álló tér optimális kihasználása érdekében, hogy tovább csökkenjen a nyomtatási idő és költség.